Beljenje zob

Beljenje zob je postopek, s katerim osvežimo barvo zob in se s tem izognemo drugim postopkom za izboljšanje videza, ki običajno zahtevajo nepopravljive poškodbe na zobu.

S sistemom beljenja v povprečju posvetlimo zobe od 4 do 7 stopenj na barvni lestvici. Zobje so po razbarvanju z uporabo našega sistema svetlejši, bolj sveži in preprosto lepši.

V Ordinaciji dentalne medicine zagovarjamo najvišjo kakovost in uporabljamo za beljenje sistem, ki ga v trgovinah ne boste našli, saj je namenjen samo delu v zobozdravstvenih ordinacijah. Sistem temelji na 20-letnem razvoju in ustreza vsem predpisom na področju uporabe vodikovega peroksida in karbamidperoksida v medicinske in kozmetične namene.

Postopek beljenja zob se lahko izvaja v ordinaciji in traja približno 90 do 120 minut. V tem času lahko poslušate glasbo in se sprostite. Beljenje z vodikovim peroksidom v ordinaciji zahteva strokovno znanje in izkušnje.

Beljenje lahko izvajate tudi sami doma, tako da vam v ordinaciji izdelamo posebne folije, v katere nanesete gel za beljenje. Beljenje na domu s folijami je za paciente popolnoma varno in brez stranskih učinkov.

Pri zabarvanih zobeh, kjer je odmrl zobni živec, lahko uporabimo tudi notranje beljenje zob. Belilno sredstvo vstavimo v pulpni prekat, da bi tako dosegli notranje razbarvanje. Ker beljenje poteka postopoma, ga je treba večkrat ponoviti, da dosežemo želeno belino. Ko je rezultat beljenja ustrezen, zob ponovno zapremo z belo zalivko.