POLITIKA ZASEBNOSTI

Ordinacija dentalne medicine d. o. o. spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo vse pridobljene osebne podatke skrbno varovala.

Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso vezane na našo spletno stran, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Zavedamo se svoje odgovornosti glede ravnanja z vašimi osebnimi podatki, zato pri obdelovanju vseh osebnih podatkov upoštevamo veljavni Zakon o varstvu osebnih podatkov, Zakon o elektronskih komunikacijah in Splošno uredbo o varstvu podatkov (»GDPR«).

V Politiki varovanja osebnih podatkov (»Politika«) vas seznanjamo, za katere namene pridobimo vaše osebne podatke, kako jih bomo uporabljali, katere so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih lahko uveljavljate.

Upravljavec podatkov

Upravljavec vaših osebnih podatkov je Ordinacija dentalne medicine d. o. o., Peričeva 31, 1000 Ljubljana.

Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov

Na spletnih straneh www.dentalna-medicina.si in www.dentalna estetika.si lahko s pomočjo spletnega obrazca pošljete povpraševanje o storitvah, se naročate na pregled ali posredujete morebitna vprašanja. Prav tako je mogoče stopiti v stik z nami neposredno prek elektronske ali navadne pošte.

Ko v spletnem obrazcu izpolnite zahtevo za povpraševanje, pripombe ali vprašanja,  je treba  obvezno  izpolniti polji: »ime in priimek« in »e-pošta«, lahko pa izpolnite tudi polji »telefon« in »sporočilo«. Obvezno je treba označiti tudi polje, s katerim potrjujete, da seznanjeni s politiko zasebnosti, torej se strinjate in zavedate, da:

  • se bodo vaši podatki (ime in priimek, telefonska številka, elektronski naslov) shranjevali za namen vodenja evidence ter zagotavljanja korektne komunikacije;
  • se bodo podatki v naši bazi hranili največ 5 let po tem, ko ste nam posredovali kontaktni obrazec;
  • ste seznanjeni, da lahko kadarkoli od nas zahtevate izbris vaših podatkov.

Kljub temu si bomo prizadevali, da vaše podatke takoj po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili zbrani, ali po preteku zastaralnega roka, nemudoma nepovratno in trajno izbrišemo.

Vse osebne podatke, ki nam jih posredujete (ime, priimek, telefon, elektronska pošta), bomo obravnavali zaupno in jih uporabili zgolj v namene, za katere ste jih posredovali. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za kak drug namen, vas bomo o tem predhodno obvestili in vas zaprosili za vaše soglasje.

Obisk in uporaba spletne strani

Z uporabo piškotkov se strinjate, da se jih uporabi za namene analize poti uporabnika na spletni strani: od kod je uporabnik prispel na spletno mesto (vir prometa), za spremljanje zadrževanja na spletni strani, katere spletne strani je obiskoval, katere vsebine je prenesel oziroma si jih ogledal. Ob vsakem obisku spletnih strani se na spletnem strežniku samodejno shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP-številka – številka, ki identificira posamezni računalnik oziroma drugo napravo, povezano s spletom; različica brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo za potrebe vodenja svoje statistike obiska spletnih strani. Ponudnik tako zbrane podatke obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

Obdelava osebnih podatkov

Svoje podatke nam posredujete prostovoljno in na osnovi privolitve v komunikacijo po elektronski pošti za namen odgovora na vaše povpraševanje. Te podatke bomo obdelovali zgolj za potrebe medsebojne komunikacije, priprave ponudbe ipd. Za pravilnost in točnost teh podatkov ste odgovorni izključno sami.

Uporabniki podatkov

Vsi podatki, zbrani na osnovi zgoraj naštetih pravnih podlag, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani, in jih brez vaše privolitve ne bomo posredovali tretjim osebam, razen izbranim pogodbenim partnerjem, ki jih prav tako zavezuje Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov in jih ne bomo javno razkrili, razen v primerih izrecnega soglasja ali pogodbe. Osebnih podatkov ne bomo posredovali v tretjo državo.

Vaše pravice

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in veljavno zakonodajo imate pravico do preklica privolitve, pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka netočnih podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do pozabe oz. izbrisa vseh podatkov, pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu ter pravico do prenosljivosti podatkov.

Popravek, prepoved obdelave ali izbris vaših osebnih  podatkov lahko zahtevate s pomočjo kontaktnega obrazca ali nam to sporočite pisno po pošti.

V primeru, da z našim odzivom, povezanim z zahtevkom za vpogled, popravek, prepoved obdelave ali izbris podatkov, niste zadovoljni oziroma menite, da so vam kršene pravice do varstva osebnih podatkov, se lahko pritožite informacijskemu pooblaščencu.

Na vašo zahtevo, s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z navedenimi osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Spremembe

Pridržujemo si pravico, da predmetno Politiko zasebnosti po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Prosimo vas, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico in se seznanite z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

Ljubljana, 20. maj 2021