Lep nasmeh za večjo samozavest

Za poravnavo zob ni starostnih omejitev. Lepe in ravne zobe ima lahko vsak. Vedno več odraslih se odloči za poravnavo zob zaradi estetskih in preventivnih razlogov.

Cilj poravnave zob pri odraslih je izboljšati videz in doseči maksimalni estetski učinek spodnje tretjine obraza in obraza v celoti, s tem da je zobovje pravilno oblikovano in skladno delujoče.

V Ordinaciji dentalne medicine za poravnavo zob uporabljamo sistem in tehniko tako imenovanega ravnega loka na kovinskih ali na keramičnih in kompozitnih nosilcih, ki so v barvi zob in so prilepljeni na zunanje ploskve zob.

Pri nevidnih diskretnih sistemih za poravnavo zob so nosilci prilepljeni na notranjo stran zob. Zobe je možno poravnati tudi z udobnim in diskretnim nevidnim sistemom z uporabo računalniško programiranih folij, ki si jih pacienti sami vstavljajo.

Pred začetkom poravnave zob se opravi rentgensko slikanje in naredijo zobni odtisi, na osnovi katerih se naredijo situacijski in študijski modeli.

Poravnava zob pri odraslih traja od nekaj mesecev do leta in pol, kar je odvisno od stopnje nepravilnosti. Po zaključeni poravnavi je pomembno, da se s tako imenovanimi zadrževalci stanja ali retenerji preprečijo premiki zob v prvotno stanje.