Pregledi

Pri prvem pregledu v Ordinaciji dentalne medicine nas boste seznanili s svojimi težavami v ustni votlini, željami o spremembi videza svojih zob in nasmeha ter nam predstavili svoja pričakovanja.

Opravili bomo pregled stanja zob, dlesni in ustne votline. Sestavni del pregleda je tudi odčitavanje rentgenskih slik. Po potrebi vas bomo napotili na dodatna rentgenska slikanja. V Ordinaciji dentalne medicine vam nudimo celovit spekter strokovne podpore pri preprečevanju, diagnosticiranju in zdravljenju zobnih ter ustnih bolezni.

Za spremljanje stanja v ustni votlini in zgodnje odkrivanje bolezenskih sprememb priporočamo redne kontrolne preglede, ki se izvajajo periodično. Pacienti se naročajo na kontrolne preglede po našem priporočilu ali po lastni presoji. V primeru našega priporočila paciente vključimo v sistem aktivnega obveščanja, kar pomeni, da so pacienti obveščeni o priporočenem terminu za kontrolni pregled. Kontrolni pregledi se običajno izvajajo po preteku 3., 6. ali 12. mesecev od opravljenega zadnjega pregleda.

Pri kontrolnem pregledu bomo pregledali stanje čeljustnega sklepa, ustnih sluznic, obzobnih tkiv in zobovja, naredili bomo analizo diagnostičnega rentgenskega slikanja in zapisali stanje. Z vami se bomo pogovorili o stanju v ustni votlini, predstavili različne možnosti zdravljenja in vam predlagali po naši oceni za vas najprimernejši načrt zdravljenja.

Ponovni pregled se priporoča med zdravljenjem ali neposredno po njem. Namenjen je usmerjenemu pregledu posameznega segmenta z zapisom stanja in ne vključuje celovitega pregleda ustne votline.