Redna nega zob podaljša njihovo obstojnost

Pri odraslih je najpomembnejše, da temeljito in natančno skrbijo za čiščenje ustne votline. Ščetkanje zob dvakrat dnevno s primerno zobno ščetko, uporaba zobne nitke in medzobne ščetke so opravila, ki jih ne smete nikoli zanemariti.

Neredno izvajanje pravilne ustne higiene vodi k boleznim ustne votline, med katerimi sta najpogostejši zobni karies in parodontalna bolezen.

Zobni karies nastane zaradi kopičenja bakterij na zobni skleninski površini, ki je demineralizirana zaradi kislinskega raztapljanja. Bakterije sproščajo kisline, ki še dodatno raztapljajo zobno sklenino in prodirajo globlje v zobovino. V dentinu, ki leži pod sklenino, se karies širi hitreje. V Ordinaciji dentalne medicine poskrbimo, da je karies pravočasno odkrit in odstranjen. Redni obiski v naši ordinaciji so zagotovilo, da karies ne bo napredoval do stopnje, ko bi bil lahko ogrožen zobni živec.

Obzobna tkiva pri odraslih pogosto prizadene parodontalna bolezen, ki je kronično bakterijsko vnetje. Vnetja dlesni se najprej pokažejo kot zmerna krvavitev pri ščetkanju zob, občasno se lahko pojavijo tudi bolečine. Začetna oblika vnetja lahko sčasoma napreduje do te mere, da lahko povzroči izgubo s kariesom neprizadetih zob.

Redno čiščenje zobnega kamna preprečuje ali zmanjša nastanek začetnih oblik vnetij obzobnih tkiv. Če sta parodontalno vnetje ali bolezen že prisotna, se parodontalna terapija izvaja z različnimi konservativnimi in kirurškimi metodami. Ob pravočasnem in ustreznem zdravljenju se bolezen pozdravi.

V primeru izgube zob vam zagotavljamo njihovo kakovostno nadomestitev z zobnimi mostički in zobnimi implantati. Na tem področju imamo 20-letne izkušnje.

Naš cilj je, da bodo vaši zobje zdravi in lepi na pogled.