Tudi v starosti so zobje pomembni

Nekoč je veljalo prepričanje, da starejši ljudje ostanejo brez zob in jim preostane le še nošenje majave proteze. Toda časi so se spremenili in danes je nasmeh mnogih starejših precej drugačen.

Življenjska doba se je podaljšala in ljudje so dlje časa aktivni. Zaradi tega so mnogi na svoje zobe bolj pozorni in zanje bolje skrbijo. Zato danes veliko ljudi obdrži svoje zobe do visoke starosti. Ni pa to edini razlog za lep in sproščen nasmeh starejših. Tudi zobozdravstvo je v zadnjih desetletjih zelo napredovalo in zobozdravniki pri svojem delu uporabljamo kakovostnejše materiale in sodobne metode zdravljenja.

Kljub redni ustni higieni se z leti pojavijo nekatere težave v ustni votlini, ki so povezane tako s starostjo kot z jemanjem različnih zdravil, nošenjem protez in nekaterimi kroničnimi boleznimi. Zobje s starostjo postanejo občutljivejši, zato se lahko pojavi tudi bolezen suhih ust ali kserostomija.

V Ordinaciji dentalne medicine vam bomo pri teh težavah dobro svetovali in dali ustrezna navodila. Poskrbeli bomo, da bo težav čim manj in da bodo nadomestki zob, ki so včasih neizbežni, čim bolje integrirani v ustno votlino in popolnoma nemoteči.

Zobni mostički, implantati in proteze so danes narejeni iz kakovostnih materialov in dajejo lep videz zob. Tudi v primeru izgube večjega števila zob je v sodobnem zobozdravstvu na voljo veliko kakovostnih rešitev. Višjo kakovost življenja starejšim omogočajo različne vrste zobnih protez in mostičkov, podprtih z zobnimi implantati.

Želimo vam pomagati pri tem, da bi lahko brez skrbi deležni vseh kulinaričnih užitkov in da bi si lahko v vsakem trenutku na krožniku privoščili katerokoli jed z jedilnega lista. Ne glede na leta je mladosten duh v zdravem telesu in ob lepem nasmehu vedno povezan z življenjskim stilom. Pregovorno pa stil premaga čas.