Ustna higiena

Preprečevanje je vedno boljše od zdravljenja. Za svoje zobe boste največ naredili z dobro ustno higieno, saj boste tako preprečili razvoj kariesa, nalaganje trdih in mehkih oblog na zobnih površinah in nastanek vnetja obzobnih tkiv, ki povzroča krvavitev dlesni.

Svetujemo vam tudi redno uporabo zobne nitke in medzobne ščetke, tekočin s povečano vsebnostjo fluora za zaščito sklenine in antiseptičnih tekočin.

V Ordinaciji dentalne medicine vam z nasveti in strokovnimi posegi pomagamo pri skrbi za ustno higieno. Profesionalno čiščenje zobnega kamna pomaga ohranjati zdrave zobe, vzdrževati lepo barvo zob, preprečuje pojav ustnega zadaha in zmanjšuje tveganje za nastanek parodontalne bolezni.

Redno odstranjevanje trdih zobnih oblog, ki ga izvaja strokovno osebje v ordinaciji, je pomembno zato, ker je samo s posebnimi aparati možno odstraniti obloge, ki so trdno vezane na zobne površine. V nekaterih primerih so namreč predeli zob pod dlesnijo nedosegljivi zgolj z uporabo zobne ščetke, zato je obisk ordinacije nujen.