Zdravljenje erozije

Kislina v ustni votlini nastane kot odgovor telesa na zaužitje hrane, vendar pa kislina lahko poškoduje zobe. Kombinacijo kemičnega raztapljanja in mehanskih mikropoškodb zobne sklenine v predelu zobnega vratu imenujemo zobna erozija.

V primeru pretiranega uživanja kisle hrane in pijače se možnost erozije zobne sklenine zelo poveča. Pri bruksistih, osebah, ki prekomerno stiskajo ali drsajo z zobmi, so običajno prisotne klinaste poškodbe v predelu zobnih vratov. Drugi dejavniki tveganja za nastanek zobne erozije so motnje prehranjevanja, kot sta denimo bulimija in vračanje želodčne kisline skozi požiralnik, ter kajenje.

Nepravilno in prekomerno ščetkanje ob uporabi neprimernih zobnih ščetk, zobnih past, drugih pripomočkov in tekočin za izpiranje ustne votline običajno povzročijo zobne erozije.

V Ordinaciji dentalne medicine vam bomo pomagali zgraditi temelje za dobro zdravje vaših zob in vam pomagali odpraviti občutljivost zaradi kislinske erozije ter izbrali najprimernejše zdravljenje za vaše zobe.